Csokis kókuszcsók

default user icon
9 5/5

Hozzávalók

  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 1 tk méz
  • 5 dkg liszt
  • 1 db citrom reszelt héja (kimaradhat)
  • 10 dkg étcsokoládés tortabevonó

Elkészítés

    1. A tojásfehérjét a cukorral, 15 dkg kókuszreszelékkel és a mézzel felmelegítjük. A lisztet a tűzhelyről levett, meleg masszára szitáljuk, majd beledolgozzuk. A kókuszreszeléket és a citromhéjat is beleforgatjuk.
    2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe két megnedvesített teáskanál segítségével a masszából kis halmokat rakunk, és tetejüket csúcsosra formázzuk, vagy csillagcsőrős habzsákból kinyomjuk.
    3. Előmelegített sütőben, 150 fokon (gáztűzhelynél 1-es fokozaton) 25-30 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
    4. Közben a tortabevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk. A kókuszcsókok talpát a folyékony csokoládéba mártjuk, sütőpapírra tesszük szikkadni. Teljesen megszárítjuk.
    5. Jól záródó dobozba tesszük.

Megjegyzés

Hosszabb ideig eltartható, ha jól záródó edénybe tesszük.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

kákriszta 4 évvel ezelőtt
Bozsina variációját választottam. Masszív, szép, finom, de legközelebb talán kicsit kevesebb cukorral készítem, hátha úgy is működik.
Enivik 7 évvel ezelőtt
Szia! Pontról pontra csináltam végig ezt a receptet,mert imádom a kókuszcsókot,teljesen rabja lettem. Megszeretném tanulni,de hiába tettem mindenből ugyanennyit az én masszám nem lett formázható,és szanaszét folyik a sütőben... valami tipp?Hogy akkor Nektek miért nem???? :( Kösziiiiii
Bozsina 8 évvel ezelőtt
Kipróbáltam a receptet és a következő arányok alapján így készítettem el: 4 db tojás fehérje 1 evőkanál citromlé 20 dkg porcukor 25 dkg kókuszreszelék 2 púpozott evőkanál liszt. Elkezdtem natur a tojásfehérjét habverővel felverni, majd a citromlét és a porcukrot lassanként hozzákevertem. Amikor kész akkor fakanállal hozzáadtam a liszttel elkevert kókuszreszeléket. Ennek a masszának formálhatónak kell lennie. Egy kávéskanálla halmokat raktam a margarinnal kikent tepsibe, úgyhogy csúcsos formája legyen. Előmelegített sütőbe helyeztem, addig amíg az alja és a teteje rózsaszínú lett. Az alakját nem változtatta meg, és szerintem nagyon finom. Természetesen lehet díszíteni még csokival. Szeretettel mindenkinek: "Bozsina"
espoir 9 évvel ezelőtt
Hali!valaki megcsinálta már ezt:CSOKIS KÓKUSZCSÓK Hozzávalók: 4 tojásfehérje 20 dkg cukor 25 dkg kókuszreszelék 1 kiskanál méz 5 dkg liszt 1 citrom reszelt héja a bevonáshoz: 10 dkg ét tortabevonó A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a mézet + citromhéjat, lisztet + kókuszreszeléket. Sütőpapírral kibélelt tepsibe két megnedvesített teáskanál segítségével a masszából kis halmokat rakunk, a tetejüket csúcsosra formázzuk. Előmelegített sütőben 150 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a vízfürdőn megolvasztott csokiba mártjuk a csúcsukat. Ha igen milyen lett? Előre is köszi a valászt:)
espoir 9 évvel ezelőtt
Hali!valaki megcsinálta már ezt:CSOKIS KÓKUSZCSÓK Hozzávalók: 4 tojásfehérje 20 dkg cukor 25 dkg kókuszreszelék 1 kiskanál méz 5 dkg liszt 1 citrom reszelt héja a bevonáshoz: 10 dkg ét tortabevonó A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a mézet + citromhéjat, lisztet + kókuszreszeléket. Sütőpapírral kibélelt tepsibe két megnedvesített teáskanál segítségével a masszából kis halmokat rakunk, a tetejüket csúcsosra formázzuk. Előmelegített sütőben 150 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a vízfürdőn megolvasztott csokiba mártjuk a csúcsukat. Ha igen milyen lett? Előre is köszi a valászt:)
LaLinea 11 évvel ezelőtt
Nem akarok rosszindulatú lenni, de ezt a receptet én az indexről ismerem, és a következőképpen hangzik - így tényleg elkészíthető: CSOKIS KÓKUSZCSÓK Hozzávalók: 4 tojásfehérje 20 dkg cukor 25 dkg kókuszreszelék 1 kiskanál méz 5 dkg liszt 1 citrom reszelt héja a bevonáshoz: 10 dkg ét tortabevonó A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a mézet + citromhéjat, lisztet + kókuszreszeléket. Sütőpapírral kibélelt tepsibe két megnedvesített teáskanál segítségével a masszából kis halmokat rakunk, a tetejüket csúcsosra formázzuk. Előmelegített sütőben 150 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a vízfürdőn megolvasztott csokiba mártjuk a csúcsukat. Vagyis fel kell verni a fehérjét! És nem habcsók jellegű, nem porlik a fogad alatt (szerencsére).
Gondáné Kovács Krisztina 11 évvel ezelőtt
Igen most látom ,hogy ez csók és nem habcsók.,de a receptet várom,köszönöm. ha segítene valaki!
Gondáné Kovács Krisztina 11 évvel ezelőtt
Igen most látom ,hogy ez csók és nem habcsók.,de a receptet várom,köszönöm. ha segítene valaki!
Gondáné Kovács Krisztina 11 évvel ezelőtt
A fehérjét megmelegitjük, és fel se kell verni? akkor mitől lesz habos?Nekem ez hihetetlen így ,pedig nagyon érdekel a recept. Ha valaki tud igazi habcsók receptet ,ami a sütés közben nem laposodik el ,olyan igazit,szívesen veszem köszönöm

Hasonló Receptek

Magazin