Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis-joghurtos krémes sütemény

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • A csokis krémhez:
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 10 dkg csokoládé
  • 2,5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 0,5 dl víz
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 dl habtejszín
  • A rózsaszín krémhez:
  • 1 csomag epres pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 12 dkg meggyes joghurt
  • 0,5 dl víz
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 dl habtejszín
  • A lapok lekenéséhez:
  • 7 cl tej és 2 cl rumaroma keveréke
  • A bevonathoz:
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál ét olaj
  • díszítő cukor

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A piskótához a tojásokat szétválasztottam, a fehérjéket a cukorral kemény habbá vertem, egyenként hozzáadtam a tojássárgákat, és végül fakanállal hozzákevertem a sütőporral elkevert lisztet.

    2. A tepsit szilikonos sütőpapírral béleltem. A masszát 3 részre osztottam, majd egyenként kisütöttem a lapokat. (180 fok, 10 perc)

    3. A csokoládés krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral simára kevertem, majd felfőztem, az apróra tördelt csokoládét is hozzákevertem, majd kihűtöttem. A tejszínt kemény habbá vertem. A zselatint a vízbe beáztattam, langyosra melegítettem, feloldottam. A kihűlt csokoládés krémhez csurgattam, összekevertem, a tejszínnel lazítottam. Hűtőbe tettem a lapok betöltéséig.

    4. A rózsaszínű krémhez az epres pudingport a cukorral és a tejjel simára kevertem, felfőztem, majd kihűtöttem. Ezután hozzákevertem a meggyes joghurtot. A tejszínt kemény habbá vertem. A zselatint a vízbe beáztattam, langyosra melegítettem, feloldottam. A joghurtos krémhez kevertem a zselatint, majd a tejszínt. Hűtőbe tettem.

    5. A piskótalapokat rumos tejjel egy ecset segítségével lekentem. A rózsaszín és a csokoládés krémet külön-külön habzsákba szedtem, és átlósan a lapokra csíkokat nyomtam felváltva. A felső lapra rózsaszínű krém került.

    6. A bevonáshoz a csokoládét 1 evőkanál olaj jal felolvasztottam a mikróban, és a krém tetejére tettem. Rózsaszínű díszítő cukrot szórtam rá. Hűtőbe tettem pár órára.

    7. A süteményre merőlegesen szeleteltem, hogy mutatós legyen. Jó étvágyat hozzá, nagyon finom!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin