Csokis csokitorta

default user icon
13 3.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Alap:
  • 6 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dkg kakaó
  • 7 dkg rétesliszt
  • Krém:
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál kakaó

Elkészítés

    Alap: A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett (nem túl nagy) formába öntjük, és közepes lángon, lassan sütjük.

    Krém: A tejet és a lisztet összefőzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a margarint, a porcukrot és a kakaót. Ezzel kenjük meg a kihűlt alapot kívül-belül!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kovács Lili 5 évvel ezelőtt
Megmondanád mekkora tortaformához elegendőek az adagok?
Berecz Ildikó 6 évvel ezelőtt
Tegnap én is megsütöttem húgom születésnapjára, természetesen kedvenc lett! Nagyon finom, annyit változtattam, hogy a csokikrém alá kentem egy kis eperlekvárt, isteni lett! Nagyon egyszerű és nagyon gyorsan elkészíthető finomság!
Mindmegette 7 évvel ezelőtt
Bocsánat, kedves Nutshell. Közel voltak a billentyűk... :) Javítottuk! Üdv MMe
Deák Melinda 7 évvel ezelőtt
Nem Butshell, hanem nutshell:) Ismét elkészítettem és továbbra is nagyon tetszik, csak most virágmintát vágtam ki a kerek piskótaformából szív helyett, kislányom 1 éves szülinapjára. Nagyon tetszetős! Nem kell ehhez forma, csak egy kés! Én sütőport sem tettem bele. Minek, ha anélkül is fincsi és szép
Förhécz Ágota 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom ez a torta!!!!! :) Köszönöm!! Szívformában sütöttem meg, sima lisztből, kis sütőporral. Légkeverésen 160 fokon 25 perc alatt sült meg. Egyetlen hibája, hogy hamar elfogyot... :)
Ildikó 7 évvel ezelőtt
Sütőport is tettem bele a krémbe pedig rumaromát.A tortához épp nem volt otthon réteslisz ,de azzal is ki fogom próbálni :) Kisfiamnak is nagyon ízlett
Deák Melinda 7 évvel ezelőtt
Gyors, egyszerű és nagyszerű!
Tóthné Rácz Mária 7 évvel ezelőtt
Nekem nagyon jól sikerült és máskor is megfogom csinálni
alexa 11 évvel ezelőtt
másodszorra már nagyon fincsi lett a tészta, én tettem bele sütőport is és pontosan 30 percig sütöttem, majd a sütöben hagytam még 10 percet miután lezártam.
alexa 11 évvel ezelőtt
Tanácsot szeretnék kérni... Megcsináltam, és a tészta nem lett igazán jó:( Az alja olyan lett mint a gumi, valószínüleg sokáig sütöttem... Jó lenne pontosan tudni, h hány fokon mennyi ideig kell sütni! A krém az bombasztikus lett, nagyon finom:) egy pár órára be raktam a hűtőbe a kész tortát, mielött nekiestünk, így a krém szépen megdermedt...

Hasonló Receptek

Magazin