Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokikrémes kosárkák

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 200 g finomliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 60 g porcukor
  • 120 g vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 5 evőkanál tej
  • csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • 250 ml tejszín
  • 60 g kristálycukor
  • 50 g kakaópor
  • 150 g főzőcsokoládé

Elkészítés

A felsorolt hozzávalókat dolgozzuk sima, nem ragadós tésztává, majd 30 percre tegyük azt a hűtőszekrénybe.

Utána osszuk fel 16 részre, mindegyiket nyomogassuk bele egy kosárka alakú sütőformába, majd 200 fokon süssük 20 percig. Rövid ideig hagyjuk hűlni, aztán borítsuk ki őket a formából.

A kristálycukrot a tejszínnel főzzük fel. Adjuk hozzá a kakaóport is, és főzzük kb. 2 percig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a darabokra tördelt csokoládét. Kevergessük addig, amíg teljesen el nem olvad. Tegyük a hűtőszekrénybe, és alaposan hűtsük le.

A tejszínes krémet verjük keményre, majd egy habzsák segítségével töltsük meg vele a tésztakosarakat.

Megjegyzés

Recept 16 darabhoz.

Kosárka helyett egyszerű muffinformát is használhatunk. A legjobb a szilikonos, mert ebből gyorsan és egyszerűen ki tudjuk szedni a tésztát, hiszen az nem ragad le. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss