Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-krémes kocka

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 30 dkg porcukor
  • 2 evőkanál méz
  • 4 db tojás
  • 3,75 dl tej
  • 3,75 dl olvasztott vaj
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • A díszítéshez:
  • meggyszemek
  • 5 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A liszteket a kakaóporral és a szódabikarbónával összekeverjük. Az egész tojásokat elektromos habverővel a cukorral 10 percig verjük, míg teljesen kihabosodik, majd hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat, a mézet (nem melegen!), végül a kakaóporral és szódabikarbónával összekevert lisztet. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, és 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A tészta széleit körbevágjuk, kockákra daraboljuk.

A meggyet lecsepegtetjük, a díszítéshez teszünk félre belőle egész szemeket. A többit összeturmixoljuk vagy apróra vágjuk.

A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított vajjal összekeverjük. A krém 1/3 részét bevonáshoz félretesszük.

A többi krémhez hozzákeverjük a turmixolt meggyet és az apróra kockázott tésztát.

A kihűlt tésztánkat hosszában kettévágjuk. Az alsó lapra tesszük, elsimítjuk a meggyes krémet, befedjük a felső lappal, és bevonjuk az 1/3 rész tejszínes krémmel. A meggyszemeket olvasztott csokiba mártjuk. és a kijelölt kockák közepére tesszük. A maradék csokoládéval lespricceljük a süteményünk tetejét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss