A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben kb. 8-10 percig főzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük.
Egy serpenyőben kb. 5 perc alatt ropogósra pirítjuk az olajon a bacont, majd hozzáadjuk a felaprított hagymákat és üvegesre pirítjuk.
A zöldségeket egy kivajazott jénaiba vagy tepsibe tesszük, megfűszerezzük, majd rárakjuk a hagymát és a bacont. Rálocsoljuk a tejszínt, majd a reszelt sajttal megszórva 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük (érdemes az első kb 15 percben alufóliával lefedni). Kivesszük a sütőből, és néhány percig pihentetjük. Ropogós zöldsalátával kínáljuk.
A bacon mellé rakhatunk pár kolbászkarikát, és a tetejére szórhatunk magokat (szezám, lenmag stb.). Ha fagyasztott zöldséget használunk, annak kb. 5 perc főzés is elég. Addig sütjük, míg a sajt szép színt kap, és bugyogni kezd az alja. - Galcsill
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!