Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkenyárs mogyorómártással

default user icon
1

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 db citrom
  • 2 ek reszelt gyömbér
  • 1 szál újhagyma
  • 2 dl zsírszegény tej
  • 3 ek mogyoróvaj
  • 1 tk köménymag
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db csilipaprika
  • 1 csipet só
  • kígyóuborka a díszítéshez

Elkészítés

    1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, aztán nagyobb kockákra vágjuk. Lereszeljük a megmosott citrom héját, a levét pedig kinyomjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a gyömbért, 1,5 dl tejet és 1 evőkanál mogyoróvajat. Köménnyel, a korianderrel és a fahéjjal fűszerezzük. Az így elkészített páclevet jól összekeverjük, és belerakjuk a hús kockákat. Kb. 5 órára a hűtőbe tesszük.
    2. A mártáshoz meghámozzuk a vörös- és a fokhagymát. Az egyik csilipaprikát megmossuk, felaprítjuk, és egy tálba tesszük. A maradék mogyoróvajat, tejet és a hagymákat hozzákeverjük. A citrom levét rálocsoljuk, sózzuk, és összekeverjük.
    3. Fém- vagy bevizezett fanyársakra tűzzük a pácolt húskockákat, és grillen jól átsütjük minden oldalról. A kész húsnyársakat a tányérra tesszük, megszórjuk apróra vágott zöld fűszerrel és a másik felkarikázott vagy kettévágott csilipaprikával.
    4. Kockára vágott kígyóuborkával tálaljuk. A mogyorómártást külön tálkákban kínáljuk mellé.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Christinke
A husi nagyon finom lett, de nekem a szósz nem sikerult...

Hasonló Receptek

Magazin