Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemájpástétom hagymalekvárral

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 10 dkg vaj
  • 6 fej lilahagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl vörösbor
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Durvára vágom a vörös- és fokhagymát, majd olívaolajon, valamint egy szeletke vajon megpirítom. Hozzáadom a megtisztított csirkemájat, fűszerezem borssal, kakukkfűvel, és 3-4 percig néha megkeverve pirítom. A csirkemájat kb. 15 perc alatt lefedve készre párolom. Ezután még fedő nélkül 1-2 percig pirítom, végül megsózom. Botmixerrel krémesítem, közben a maradék vajat is hozzákeverem.

    A hagymalekvárhoz a hagymát közepesen apró darabokra vágjuk, és olajon elkezdjük pirítani. Amikor megpuhult, ráöntjük a mézet, a 2 dl vörösbort, ízesítjük, és addig forraljuk, amíg lekvár állagú lesz. Hidegen tálaljuk pástétomok, sült húsok mellé.

Megjegyzés

Pirítós helyett házi készítésű sajtos tallérra kenve a legfinomabb.

felipe10
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Lini79
Mennyi méz kell bele?

Hasonló Receptek

Magazin