Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkecomb olaszosan

default user icon
2 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 nagyobb csirkecomb (80 dkg)
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg paradicsom
  • 4-5 szál bazsalikom
  • 10 dkg füstölt, szeletelt szalonna (bacon)
  • 1 babérlevél
  • fél dl olaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg paradicsompüré

Elkészítés

    Előkészítés: A csirkecombokat megmossuk, bedörzsöljük sóval. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, aztán meghámozzuk, és felszeleteljük. A bazsalikomot leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, néhány kivételével finomra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat).
    Elkészítés: Kibélelünk a szalonnaszeletekkel és a hagyma felével egy mélyebb tűzálló tálat, belefektetjük a csirkecombokat, majd betakarjuk a maradék hagymával és a paradicsommal. Meghintjük durvára őrölt borssal, hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket és a babérlevelet, meglocsoljuk az olajjal és a borral, aztán lefedjük, és a sütőben puhára pároljuk (kb. 1 óra). Kivesszük a léből a szalonnaszeleteket, csinos sütőedénybe helyezzük, tetejükre fektetjük a csirkecombokat, és a sütőben további 15-20 percig, aranybarnára sütjük. Közben a hús levét a paradicsommal és a hagymával együtt lábaskába öntjük (a babérlevelet kidobjuk), hozzákeverjük a paradicsompürét, a vágott bazsalikomot, és erős tűzön, fedő nélkül mártássűrűségűre beforraljuk. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, bevonjuk vele a húst, és a félretett bazsalikommal díszítve tálaljuk. Legfinomabb olasz széles metélttel, de burgonyapüré vagy krokett is jól illik hozzá.
    meg.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 593 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

sompika
Ha a félig nyers vagy a gyorsan odaégetett csirkecombot szereted, valóban elég a 40 perc...
Ilka
4 db csirkecomb sütési/ppárolási ideje max. 40 perc. A recept szerint előbb kb. 1 órán át, majd további 20 percig kell sütni. Akkor már kanállal is ehető...

Hasonló Receptek