Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csípős koreai tofu paradicsomos bambuszrüggyel

Hozzávalók

  • 40 dkg tofu
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 tk cukor
  • 1 ek chilipehely
  • 4 ek víz
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 szál zöldhagyma
  • A bambuszhoz:
  • 20 dkg bambuszrügy (a receptekben is elengedhetetlenek a megdöbbentő fordulatok, csavarok)
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 db piros chili kimagozva
  • 1 ek szójaszósz

Elkészítés

    1. A tofut egy wokban, kevés szezámolajon (vagy olívaolajon) mindkét oldalán aranybarnára sütjük, majd cicózás nélkül félretesszük. Egy edényben összekeverjük a szójaszószt, a cukrot, a chilipehelyt, a paradicsom pürét és a vizet.
    2. A hagymát felkockázzuk, a felaprított fok- és zöldhagyma társaságában megpároljuk, majd felöntjük a chilis-paradicsom os keverékkel. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a tofut. Elkeverjük, félretesszük.
    3. Egy másik edényben olajat hevítünk, és amíg nem túl forró, hozzáadjuk a paradicsom pürét. Hozzáadjuk a chilit és a szójaszószt, majd elkeverjük a lecsöpögtetett bambusszal. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin