Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseréptálas lencse

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 500 g lencse
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 2-3 vékony szelet félzsíros füstölt sonka
  • babérlevél
  • őrölt feketebors

Elkészítés

    Elkészítés: A lencsét megmossuk és beáztatjuk éjszakára (12 órára). Másnap a lencsét cseréptálba tesszük az összevágott hagymával, paradicsommal, paprikával, és ételízesítővel, sóval, borssal, pár darab babérlevéllel ízesítjük. Ráöntünk negyed liter vizet, a tetejére tesszük a sonkaszeleteket. Gázsütőben 4-es, 5-ös fokozaton (villanysütőben 200 fokon) körülbelül 60 percig sütjük, közben egyszer átkeverjük.

Megjegyzés

Sonka nélkül, hagymás krumplival keményítő napra nagyon finom, laktató. Aki a családnak nem akar külön főzni, több szelet húst is rátehet, ami megsül a lencsével együtt (ilyenkor nem teszem vissza a fedőt az átkeverés után, és kész van az ebéd).
Hideg sütőben kezdjük sütni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin