Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromos pulykanyárs juhsajtos mártogatóval

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 4 kisebb fej vörös hagyma
  • 2 citrom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • A juhsajtos mártáshoz:
  • 10 dkg juhsajt
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 gerezd fok hagyma
  • 5 dkg olajbogyó

Elkészítés

    Elkészítés: A pulykamellet megmossuk, szárazra törölgetjük, és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymákat meghámozzuk, és elnegyedeljük, a citromot megmossuk, másfelet felszeletelünk, a maradék héját vékony csíkokra vágjuk.

    A mártáshoz a fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Alaposan összekeverjük a juhsajtot a joghurttal és a fokhagymával, kevés sóval és sok borssal ízesítjük, majd a felszeletelt olajbogyót és a citromhéjat is beleforgatjuk.

    Az előkészített húst, hagymát és citromot felváltva nyársra húzzuk. Megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk az olajjal. Grillrácson kb. 10 percig sütjük, közben meg-megforgatjuk.

    A mártással azonnal tálaljuk. Frissen sült bagett és saláta is jól illik hozzá.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin