Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Mandula
Mostanság nem igazán tervezem előre a heti menüt (a vizsgaidőszakban nem is tudok hetekben gondolkodni...), így nincs is igazán koncepciója a főztjeimnek. Hacsak nem a szezonalitás, de az máskor is mozgatórugó. Visszatekintve viszont arra a mókás felfedezésre jutottam, hogy egyvalamivel mégiscsak frappánsan jellemezhető a konyhai ténykedésem egy része: kettőt egy csapásra. Vagyis végy egy alapanyagot és abból főzz meg legalább két rendes ételt.
MME
Az ünnepi torta szép nagy, gyakran nem fogy el mind elsőre. A szeletelt torta kiszárad, és már nem olyan kívánatos. Mostanáig! Megmutatjuk, hogyan vágjuk fel okosan a tortát. :)
HR
Gyors, kiadós, egyszerű, ezerféle módon variálható – persze hogy szeretjük! Természetesen van néhány trükk és fortély, ami nélkül nem készülhet tökéletes rizottó. Most minden kiderül!
WM
Az ételek kíméletes és együttes elkészítése, a vitamintartalom megőrzése és az energiatakarékos működés mind olyan kritérium, amit a jelenlegi gasztronómiai irányzatok elvárnak egy jó edénytől. És ezeknek az emberiség egyik első edénye, a cseréptál megfelel.
A legegyszerűbb sokszor a legjobb, minden csak az arányoktól és az alapanyagok minőségétől függ. Illatos gyümölcs egy kis fűszeres morzsával sütve: ez a crumble, vagyis a morzsasüti. Elronthatatlan és szenzációs!
SB
Itt a meleg, jön a kánikula, ideje leporolni a jégkockatartót, ezt az egyszerűségében nagyszerű konyhai segédeszközt.
Az erdélyi konyha jól ismert fűszere a nálunk ritkábban használt csombor, alias borsikafű. Kellemes aromája mellett mitológiai múltja és gyógyereje is hozzájárul ahhoz, hogy az ókor óta ismert és kedvelt fűszer.
Mozzarella
Mennyi rizs kell egy rizottóba? Fejenként egy maréknyi. Igen, Itáliában így mérik. Mégpedig mindenkinek a saját marék mérete, vagyis más a gyereknek, más a felnőtt férfinak, nőnek.
Minden odabent rotyog: húsok, ropogós zöldségek, ízletes köretek, akár könnyű, diétás fogások. Csak beletesszük a hozzávalókat, és várunk, míg a lassan kígyózó illatfelhőből megérezzük, hogy elkészült! Pofonegyszerű és elronthatatlan!