Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A legendás amerikai üzletasszony, aki jó háziasszonyként minden, az otthonunk körüli feladat elvégzéshez tud egy szuper tanácsot adni, megmutatta, hogyan óvhatjuk meg a mosogatót a nehéz, öntöttvas serpenyő mosogatása közben. Íme az egyszerű, de nagyon hatékony módszer!
Képzeld el, hogy mindig kéznél van egy titkos összetevő, ami új magasságokba emelheti az ételeidet. Hogy miről van szó? Ne gondolj semmi bonyolult, drága és nehezen beszerezhető alapanyagra. A folyékony arany nem más, mint az a víz, amiben a tészta főtt.
Az avokádó egyre népszerűbb nálunk is: szívesen fogyasztjuk salátákba, szendvicsekbe vagy mártogatósként. A tárolásával kapcsolatban azonban van némi zavar: az elmúlt években több millióan néztek meg egy olyan videót, ahol a gyümölcs barnulása ellen egy veszélyes módszert ajánlottak önjelölt szakemberek.
A legtöbben a négyoldalú konyhai reszelőt csak sajtreszelésre használjuk – de a kihasználatlanság csak az egyik hiba, amit ezzel az eszközzel elkövetünk. Mutatjuk a leggyakoribb tévedéseket, amiket szerencsére könnyen orvosolhatunk.
Az olvasztott csokoládé sok-sok finom desszert fontos összetevője, ezért nem mindegy, hogyan készítjük és milyen lesz a végeredmény. A csokoládéolvasztás tulajdonképpen művészet, bár szerencsére könnyen megtanulható. Íme a módszerek, és eláruljuk azt is, hogyan lesz szuper állagú a csokid!
A sütőtakarítás legalább akkora nyűgöt jelent, ha nem nagyobbat, mint a hűtő kitakarítása. Sokan ezért nem állnak neki, inkább rácsukják az ajtót. Ha ezt a 6 kifejezetten praktikus tanácsot megfogadod, nemcsak időt, de sok pénzt is spórolhatsz. Nem mellesleg pikk-pakk kitakaríthatod a sütőt.
Még tart a szezonja, ezért sokszor jó áron jutunk padlizsánhoz a boltokban. Érdemes ilyenkor sokat venni, mert kitűnő tápanyagforrás, és sokféle felhasználási módjának köszönhetően nem is unalmas zöldség. Egyik kedvencünk, a padlizsánkrém ezzel a trükkel percek alatt elkészül!
Egyre többen használnak forrólevegős sütőt. A csúcstermékek mellett már kaphatók megfizethető, jó minőségű készülékek, amelyekben minimális zsiradékkal készíthetjük a finomabbnál finomabb falatokat. Ahhoz, hogy valóban egészséges legyen a végeredmény, egy egyszerű szabályt be kell tartani. Mutatjuk, hogy miről nem szabad elfeledkezni!
Török Zsuzsa
A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni. Eláruljuk, mikre figyelj, hogy hibátlan köretet tálalhass a csirkepaprikás mellé.
Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor rossz szagú a mosogató. A zsíros ételmaradékok „illata” egy idő után akár az egész lakásban érezhető, így muszáj tenni ellene. Mutatunk néhány olyan trükköt, amivel megszüntethető és megelőzhető a bűz.
Ha sokáig állt otthon a pulton a cukkini, előfordulhat, hogy kesernyés íze lesz. Ettől még nem kell kidobni: nem is egy, hanem rögtön három tippet adunk, hogyan tudod eltüntetni a kellemetlen ízt.
Te is imádod a lágy tojást, de utálod a macerás tojáspucolást? Akkor van számodra egy szuper tippünk, amit az Instagramról lestünk el. Görgess tovább, és nézd meg!
A profi cukrászok számtalan trükköt tudnak, amivel felturbózzák az ízeket, feljavítják a textúrákat. Az egyik ilyen fortélyt most megosztjuk veled – ha imádod a csokis sütiket, mindenképpen próbáld ki!
Biztosan te is elgondolkodtál már azon, hogy miért van lyuk néhány fakanál közepén. Nem, nem a dizájn miatt, ennél jóval praktikusabb okok vezettek odáig, hogy az ilyen típusú fakanalak gyakorlatilag ma már minden háziasszony konyhájában helyet kaptak.
Sokan borzasztóan rettegnek a süteménykészítéstől, mert hát mi van akkor, ha a legnagyobb körültekintés ellenére sincs otthon minden szükséges alapanyag, vagy ha van is, elfelejtjük a hűtősöket időben kivenni, ha a receptúra azt írja, szoba-hőmérsékletűek legyenek. Ám a nagyi konyhájában a jelszó: „Semmi vész, mindenre van megoldás!”. És higgyétek el, tényleg így van, úgyhogy tartsatok velünk, és lessünk el néhány tuti trükköt a mamától!