Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Ha karácsonykor vendégeket vársz, akkor érdemes a bejgli, a mézeskalács és a zserbó mellé sós finomságokat is készíteni. Ha nincs ötleted, próbáld ki ezeket a sajtos falatokat, amikből egyszerűen lehetetlen csak egy darabot venni. Hidd el, nem fogsz bennük csalódni!
Tarr Ildikó
Ha bele szeretnéd csempészni a szuperegészséges - és nem mellesleg isteni finom - kefirt a desszertekbe, a sós falatkákba, a salátákba vagy a lángosokba, akkor a következő recepteket mindenképp vesd be! Hidd el, az egész család imádni fogja őket!
Ha gyorsan kell összedobnod valami gyors vendégvárót, akkor a legjobb megoldás, ha leveles tésztából készítesz valami finomságot. A legegyszerűbb sajtos rúdon kívül számtalan módja van annak, hogy olyan finomságot készíts, amit pillanatok alatt szétkapkodnak a vendégek. Ha van otthon kolbász, vagy egy csomag virsli, akkor nyert ügyed van.
Jager Zsuzsa
Márciustól kapható az OMV töltőállomásokon az a négyféle szendvics, amit Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos, illetve a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjat idén negyedik alkalommal elnyerő Costes étterem séfje tervezett.
Videó
Egy csomag konyhakész leveles tészta mindig jó szolgálatot tesz, hiszen villámgyorsan és pofonegyszerűen lehet belőle pékségeket megszégyenítő finomságokat varázsolni. Az alábbi kiflit is elég sajtkrémmel és sonkával megtölteni, és már mehet is a sütőbe. Íme a recept.
Csizmazia Mária
Íme a Jolly Joker sós vendégváró. Hogy miért? Nincs belőle az a mennyiség, ami elég lenne. Kerti partik, szülinapi zsúrok, baráti-, családi összejövetelek főszereplője. Az utolsó darabokon szinte összevesznek a vendégek.
Szabó Veronika
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Vass Lászlóné
Wessely Márta
Van az úgy, hogy az adventi időszak kicsit zűrösebbre sikerül a tervezettnél. Több munka szakad ránk, kevesebb idő jut az előkészületekre, s a karácsonyi menü kapcsán sem érezzük azt, hogy most szeretnénk valami egészen új, a szakácstudásunk határait feszegető finomsággal előrukkolni. Ilyenkor jönnek jól a megszokott, kedvelt alapanyagaink, amikből könnyedén készíthetünk izgalmas és ünnepi menüt.
A szikkadt, száraz kenyér nálunk a legtöbbször a darálóban végzi, hogy aztán zsemlemorzsaként tegyen hasonlóan jó szolgálatot. A péksütemények nagy részét azonban nem kell túl hamar halálra ítélni, a néhány naposak simán megmenthetők, felfrissíthetők. Mutatunk 4 trükköt, ami nektek is be fog válni!
Papikné Veress Andrea
Sorozatunkban, hétről-hétre összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a facebookon az elmúlt egy hétben. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Nem szeretem a fahéjat, de be kellett látnom: ez a recept elképzelhetetlen lenne nélküle!
Chrenkó Viki
Ha igazán finom kiflit szeretnél enni, ne vegyél többet boltit - próbáld ki helyette ezeket az otthon is egyszerűen és gyorsan elkészíthető, mégis szuper finom kifli recepteket! Nemcsak sokkal ízesebb lesz a végeredmény, de jóval olcsóbban is fogsz kijönni. Íme 15 mennyei sós és édes, ropogós, mégis puha kifli házilag!
Elgondolkodtál már azon, honnan származnak legismertebb fogásaink? Ha azt hitted, a sült krumpli Franciaországból, a bécsi szelet pedig Ausztriából való, nagyon tévedsz! Íme 5 étel, aminek mindenki rosszul tudja az eredetét!
Szekeres Lajosné Klári
A húsvéti szezonban nem csak kalácsot kínálhatunk a sonkák és a különféle kencék mellé, hanem készíthetünk jóféle, foszlós bélzetű, békebeli kiflit is, aminek mindenki a csodájára fog járni.
Sokan szeretik bedurrantani a napot egy finom péksüteménnyel, viszont nem mindenkinek adatik meg, hogy a reggeli hajrában útba ejtsen egy pékséget, ahol frissen gőzölgő áruk közül választhat kedve szerint. Ezt az égető problémát többen is felismerték és jó pár éve már annak, hogy megjelentek a boltok polcain az olyan termékek, melyek egészen sokáig elállnak és valahogy mégis pékárunak tekinthetőek.