Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi vajas kifli

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A házi vajas kifli elkészítéséhez elsőként felfuttatjuk az élesztőt 1 dl langyos tejben, kevés cukorral.
  2. Ezután egy nagy tálba beleöntjük a lisztet, a sót, hozzáadjuk a puha vajat, és a felfuttatott élesztőt.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét félrerakjuk, a sárgáját hozzáöntjük a tésztához, és kézzel, vagy géppel elkezdjük dagasztani, közben a tejet folyamatosan öntjük hozzá. Kissé ragacsos tésztát kell kapnunk.
  4. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, majd kétfelé osztjuk, gömbölyítjük.
  5. A cipókat 4 felé osztjuk, egyenként vékonyra kinyújtjuk, és a felső harmadán 5 hosszanti bevágást ejtünk, majd feltekerjük kifli formára. A vágott rész lesz a kifli külső részén.
  6. A kifliket tojásfehérjével lekenjük, tetszés szerint megszórjuk magokkal.
  7. Rögtön hideg sütőbe toljuk, 200 fokra állítjuk be a hőfokot. Amíg a sütő melegszik, megkelnek a kiflik is. Kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek