Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós diós kiflik

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a sütőporral, a darált dióval és a porcukorral. Hozzáadjuk a vajat vagy margarint, majd kézzel simára dolgozzuk. Ezután egy zacskóba csomagolva néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Két nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egy kifliformát kibélelünk folpackkal.
  3. A tésztából kis darabokat tépünk, kisujjnyi rúddá sodorjuk, és a kibélelt kifliformába nyomkodjuk úgy, hogy a tészta ne púposodjon ki a formából. A folpack segítségével kiemeljük a kiflit a formából, és a sütőpapíros tepsibe fektetjük. A műveletet addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta.
  4. A tepsit 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és hőlégkeveréssel 15-20 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

    FELEJTHETETLEN DIÓS SÜTIK, MELYEKKEL A NAGYIT IS LEPIPÁLOD >>> 

    A legjobb desszertek karácsonyra >>> 

    A LEGFINOMABB DIÓS KOCKA >>> 

Megjegyzés

A sütőből kivéve pár percet hagyjuk a tepsin, mert a kiflik ekkor még puhák és könnyen deformálódnak. Ha kihűltek, jól záródó fémdobozban tároljuk, ahol sokáig omlósak maradnak. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss