Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökéletes reggeli sütemény - 30 perc alatt! Expressz almás-diós kifli

Nem szeretem a fahéjat, de be kellett látnom: ez a recept elképzelhetetlen lenne nélküle!

Nem szeretem a fahéjat. Nem igazán tudom megmagyarázni, de, valahogy, felfordul tőle a gyomrom. Kis mennyiségben elviselem, de alapvetően próbálom kerülni.

Viszont azzal is tisztában vagyok, hogy sokan szeretik, na, meg néhány étel is megkívánja. Ilyen volt ez a recept is, aminél már akkor kivert a víz, amikor olvastam, de gondoltam? nincs mese, ebbe muszáj lesz tenni.

És nem csalódtam - sőt! Még ízlett is. Azóta, hogy ez a kép elkészült,  már kétszer megcsináltam, persze jóval kevesebb fahéjjal, de a család biztos kedvence lett.


Hozzávalók (8-10 darabhoz):

270 g konyhakész leveles tészta
3 ek vaj
2 tk őrölt fahéj
⅓ csésze (250 ml-es) barna cukor
⅓ csésze (250 ml-es) dióbél
1 db alma


1. A kitekert tésztát vágjuk fel 8-10 db egyforma méretű háromszögre, kenjük meg azokat a megolvasztott vaj kétharmadával, és hintsük meg az őrölt fahéjjal elvegyített barna cukor háromnegyedével. Azután szórjuk rájuk a durvára vágott diót.

2. Az almát mossuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk fel vékony szeletekre, és rendezzük el azokat a háromszögeken. Tekerjük fel őket, és formázzunk belőlük kiflit. Rendezzük el a sütiket sütőpapírral bélelt tepsiben, kenjük meg mindet a maradék olvasztott vajjal, és szórjuk meg a megmaradt fahéjas barna cukorral. Végül süssük aranyszínűre a kifliket a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt.

Elkészítési idő: 35 perc
A recept a Fanny konyha 2016/9. számában jelent meg!

MÉG TÖBB GYORS ÉS KÖNNYŰ RECEPT ADRITÓL - ITT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek