Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos pincekifli

90 perc
rafinált
megfizethető
18 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztben elkeverjük a sót, majd az összes hozzávalóval és a kovásszal együtt jól kidolgozzuk a tésztát. 6 részre osztva kis cipókat formálunk. Így pihentetjük letakarva 30 percet.
  2. Mind a 6 cipóból 1-1 nagytányér nagyságú lapot nyújtunk. Egy lapot megkenünk a sóval elkevert olvasztott margarinnal, megszórjuk reszelt sajttal. Egy másik lapot fektetünk rá, amivel ugyanígy járunk el. Éles késsel vagy pizzavágóval 6 cikkre vágva, kívülről befelé haladva feltekerjük. Ismét pihentetjük 1/2 órát.
  3. Megkenjük felvert tojással, és durva szemű sóval megszórjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon pirosra sütjük.

    ÍGY KÉSZÍTS PUHA, FOSZLÓS KIFLIT! TIPPEK A SÜTÉSHEZ >>>

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A FÁNK, A KENYÉR A KALÁCS - KELT TÉSZTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>

    TÖBB, MINT 100 RECEPT KELT TÉSZTÁBÓL! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss