Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A kenyérsütés nem nagy ördöngösség, egyre többen próbálkoznak vele. Valljuk be, nincs is annál jobb érzés, mint amikor a saját magunk sütötte pékárut kínáljuk a családnak. Október 16. a kenyér világnapja, ennek apropóján pedig összegyűjtöttük a legjobb recepteket, amelyekkel bátran próbálkozhatsz, ha van kedved belekóstolni a pékek munkájába!
Ha valaki rendesen beleássa magát a kovászolásba, óhatatlanul eljut arra a pontra, amikor ki akar próbálni olyan kelt tészta recepteket is az új módszerrel, melyeket eddig élesztővel készített. A mennyiségek átszámolása elsőre ijesztőnek tűnhet, de némi matektudással könnyebb, mint gondolnád. Déri Szilvia, Házisáfrány segít ebben.
A koronavírus-járvány miatt a boltokat már hetekkel ezelőtt elözönlötték az emberek és bevásároltak tartós élelmiszerekből. A boltok polcain legnagyobb hiánycikk élesztőből van. Sem friss, sem szárított élesztőt nem nagyon lehet kapni. A Budafoki Élesztőgyár most reagált a kialakult helyzetre.
Összegyűjtöttünk néhány megfontolandó jó tanácsot. Kenyérsütésre fel!
(x)
Sokan azért vesszük meg a bolti kenyeret, mert azt gondoljuk, rengeteg macerával jár az otthoni kenyérsütés, és a végeredmény talán nem is lesz olyan finom, mint amilyet a pék süt. Tévedés! Kipróbáltuk a Panasonic kenyérsütőgépet, és mi magunk is meglepődtünk, mennyire egyszerű a használata, és milyen isteni a házi cipó. Kenyérsütésre fel!
Török Zsuzsa
Ha még egyetlen pékségben sem találtad meg álmaid kenyerét, itt az ideje, hogy elkészítsd a magadét! Ez a három könyv biztosan nagy segítségedre lesz.
Mindmegette
A kenyér sokunk táplálkozásának egyik alappillérét képzi, melyet nap mint nap fogyasztunk, mégis olyan keveset tudunk készítési folyamatáról, összetevőiről, fajtáiról.
Habliliom
A paprika szó hallatán Európa középső részén biztosan mindenki Magyarországra, a piros fűszerpaprikával ízesített, színesített ételek sokaságára gondol. A fűszer alapjául szolgáló és frissen egyaránt kiváló zöldségféle azonban komoly múlttal rendelkezik, s hazánkba igencsak későn jutott el.
Kisgyermek koromban, nyáron, vidéken, a hetvenes évek vége felé, bár már régen volt, azért eszembe jut az a nagy, 3-5 kg-os vastaghéjú, kovászolt kenyér, amit öreganyám a mellének feszítve nagy vágásokkal szegett. Sült zsír, őrölt fűszerpaprika, só vagy jó sűrű szilvalekvár, amit szilvaszezonban képes volt egész nap kevergetni.