Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Az utóbbi napokban tapasztalt hirtelen lehűlés sok kellemetlenséget okot az arra érzékenyeknek. A fáradtság, az ingerlékenység és a fejfájás is enyhíthető néhány életmódbeli változtatással.
Most olyan szuperételek következnek, amelyek nem csak roppant egészségesek, hanem azonnal megszüntetik a kínzó éhségérzetet, ráadásul hosszú időre eltelítenek. Diétázóknak kötelező olvasmány!
Az évszakváltáskor, különösen a téli időszakban gyakran érezzük úgy, hogy semmihez sincs energiánk. Ez nemcsak az év végi / új évi fáradtságból adódhat, hanem komoly betegség tünete is lehet.
Ha ezeket az alapanyagokat választjuk a reggelihez, tovább maradunk egészségesek, sőt akár tovább is élhetünk. Kutatások igazolják ennek a hét reggeli ételnek a jótékony hatását. Kipróbáljátok?
Ha ősztől–tavaszig te is úgy érzed, kevesebb az energiád, miközben egyre többet szeretnél enni, jó, ha tudod: nem vagy ezzel egyedül. Télen jelentős változások mennek végbe a szervezetünkben, ami kihat az anyagcserénkre, ezáltal a közérzetükre is.
Ami egészséges, az biztosan drága! - gondoljuk gyakran, és bár ez többnyire jogos feltételezés, azért vannak olyan gyümölcsök, zöldségek, gabonák és tejtermékek is, aminek az ára nincs az egekben, és rendszeres fogyasztásukkal igenis, sokat tehetünk az egészségünk érdekében!
A közvélekedéssel ellentétben egy diéta nem kell, hogy költséges legyen. A most következő felsorolásban kizárólag olyan szuperételeket mutatunk nektek, amelyeket a mindennapi bevásárlásnál is könnyen beszerezhetünk, ráadásul a pénztárcánkat sem terhelik meg.
Az egészséges életmód egyik alappillére az egészséges étkezés: az, hogy miből, mikor, mennyit eszünk, alapvetően meghatározza az fizikumunkat, így hosszú távon azt is, mennyi ideig élünk. Vannak azonban olyan egészségesnek gondolt ételek, és étkezési trendek, amelyek sokkal többet ártanak, mint amennyit használnak az egészségünknek.
Stern Ágnes
A szorongást és a stresszt, sajnos, a legtöbben, szinte minden nap tapasztaljuk. Jó hír viszont, hogy bizonyos ételek fogyasztásával szembe is szállhatunk ezekkel a negatív hatásokkal: az étkezésünk ugyanis hat az agyműködésünkre, ezáltal pedig a mentális egészségünkre is.
Egy friss tanulmány szerint, a negyedik legegészségesebben étkező nemzet, Ausztrália. A kutatók 32 nemzet, 102 fogását vizsgálták. Nem véletlen, hogy ez az eredmény született, hiszen csupa friss, és egészséges alapanyag kerül a tányérukra. Nézzük, hogy miket is esznek!
Kiválasztottuk azt a hat élelmiszert, amivel - ha rendszeresen beilleszted azokat a napi menübe - tovább megőrizheted egészségedet.
Mindmegette
Íme néhány ízletes, változatosan felhasználható és egészséges étel az őszi időszakból. Ismerd meg, melyik mire jó!
HL
A ragyogó, szép bőr az egészség egyik leglátványosabb mutatója, nem csak megjelenésünk miatt érdekes, de szervezetünk működéséről is árulkodik. Mindenkinek jár, hogy szó szerint jól érezze magát a bőrében, és ehhez a legfontosabb lépést nem a szépségápolási termékek, hanem a konyha irányába érdemes megtenni. Megmutatjuk, hogyan!
WM
A kora nyári piacon ugyan nem jön velünk szembe a szőlőlevél, mégis a szezonhoz kapcsolódó étel a tőtike. A szőlőlevél akut piaci hiányának valószínűleg az az oka, hogy kevesen készítenek ilyesmit otthon, pedig tőlünk délre a töltött szőlőlevél megkerülhetetlen előétel.
A cukkini jó ideje tagja a Magyarországon fellelhető zöldségtársadalomnak, elkészítésében azonban hajlamosak vagyunk nem érdemei szerint kezelni.