Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus chili con carne

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 dl étolaj
  • 45 dkg marhahús (darált)
  • 4 ek sűrített paradicsom
  • 3,5 dl sör (világos)
  • 1 tk római kömény (őrölt)
  • 1 tk chili pehely
  • 1 tk fahéj (őrölt)
  • 1 tk koriander (őrölt)
  • bors (fekete, tört)
  • 24 dkg babkonzerv
  • 1 tk barna cukor
  • 0,6 dl kávé (erős főzet)
  • 1,5 dkg étcsokoládé (45-59%-os)

Elkészítés

    1. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk. Apró kockákra vágjuk a paradicsomot is és a hagymához adjuk.
    2. A darált marhahúst hozzáadjuk a hagymákhoz és paradicsomhoz majd kb 5-10 perc alatt kevergetve átpirítjuk.
    3. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és felöntjük a sörrel. Sózzuk, borsozzuk és hozzászórjuk a mozsárban összezúzott fűszereket és a barnacukrot. Időként átkvergetve kb 90 percig főzzük, ügyelve a folyadékmennyiségre. Ennyi idő alatt besűrüsödik az alap, megpuhul a hús is. Ha nem lenne elég szaftos, vagy hamar elpárolog a leve, akkor nyugodtan pótoljátok még egy kevés sörrel vagy akár alaplével.
    4. A főzési idő vége felé hozzáadjuk a lecsepegtetett babkonzervet, a kávét és a csokoládét, majd még kb. 10 percig főzzük a chilis babot.
    5. Tejföllel, koriander vagy petrezselyemlevéllel megszórva tálaljuk az elkészült chili con carne-t.

      CSILIS BAB ÉS CHILI CON CARNE - EREDETI, KIPRÓBÁLT RECEPTEK >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin