Keress receptre vagy hozzávalóra

Burgonyás fűszeres fasírt

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 20-25 dkg héjában főtt burgonya
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • icipici őrölt fűszerkömény
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál préselt vöröshagyma
  • 1 darab tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A darált húst és a hajában megfőtt, összetört burgonyát 1 dl tejjel összekeverem, és hagyom állni körülbelül 15 percet, majd beleteszek 1 tojást, a zúzott fokhagymát és vöröshagymát, 2 evőkanál zsemlemorzsát, sót és borsot, csipetnyi őrölt fűszerköményt. Ezt jól összekeverem. Fasírt jellegű masszának kell lennie. Ha túl híg lenne, tegyünk bele még kevés zsemlemorzsát.

    Húsgombócokat formálok belőle, tenyeremmel ellapítom őket, és zsemlemorzsába hempergetem, majd olajban kisütöm.

Megjegyzés

Ezt szoktam alkalmazni ha kevés darált hús van itthon... Feltétnek főzelékekhez nagyon finom, de tálalhatjuk rizskörettel vagy sült burgonyával is.

kkelly
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin