Keress receptre vagy hozzávalóra

Boros ribizlileves

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 50 dkg ribizli
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl rozé bor
  • 1 dl tejszín
  • 1 dkg keményítő

Elkészítés

    Előkészítés: A szegfűszeget, a fahéjat 2 dl vízben feltesszük főni, majd amikor a felére forrt, leszűrjük. A ribizlit megtisztítjuk, megmossuk.

    Elkészítés: Felforralunk 6 dl vizet, a cukorral, egy csipet sóval, hozzáöntjük a leszűrt fűszeres levet. Amikor forr, beleszórjuk a gyümölcsöt, beleöntjük a bort, és felforraljuk. A tejszínben kikeverjük a keményítőt, besűrítjük vele a levest, összeforraljuk, majd botmixerrel (vagy turmixgépben) összeturmixoljuk. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön. Utána tálaljuk.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
    1 adag: 290 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin