Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Borkrémleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 dl édes fehérbor
  • 3 dl víz
  • 1 citrom
  • fahéj
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • 8 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

    Elkészítés:6 dl édes fehérbort összekeverünk 3 dl vízzel, belecsavarjuk 1 citrom levét, és a vékonyan lehántolt sárga héjával, egy darabka fahéjjal és 3-4 szegfűszeggel fűszerezve felforraljuk.

    8 tojássárgáját 15 deka cukorral kikeverünk, és felhígítjuk 2 dl tejszínnel.

    A forró bort vigyázva, nehogy összekapjon, rászűrjük. A tűzről levéve addig kevergetjük tovább, amíg
    kissé besűrűsödik.

    Ezután átszűrjük, és a megmosott, borba áztatott mazsolát beleszórjuk.

    Hidegen és melegen is tálalható.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin