Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bolognai lasagne III.

2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg lasagne tészta (nem kell megfőzni!!!)
  • A raguhoz:
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • 3-4 friss paradicsom
  • 1 kis konzerv paradicsompüré
  • ketchup
  • vaj
  • olaj
  • bors
  • oregánó
  • rozmaring
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • reszelt sajt
  • A besamelhez:
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 7,5 dl tej
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

    Elkészítés: A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert felaprítjuk, kevés vajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott paradicsomot.
    Kevés vizet öntve hozzá puhára pároljuk. Ha megpuhultak a zöldségek, összeturmixoljuk és félretesszük.

    A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, belerakjuk a zúzott fokhagymát és a húst. Ha megpuhult, hozzáadjuk az előzőleg összeturmixolt zöldségeket, a paradicsompürét, a ketchupot, majd fűszerezzük. Összeforraljuk az egészet, és kész a ragu.

    A besamelt elkészítjük: a vajat felolvasztjuk, majd kis adagokban, folyamatosan hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Állandó kevergetés mellett kis lángon addig főzzük, amíg teljesen csomómentes, sűrű szósz nem keletkezik.
    Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.

    Egy tűzálló edényt kikenünk vajjal, majd első rétegként megkenjük egy kevés besamelmártással. Utána ráfektetjük a nem megfőzött lasagne lapokat, erre jön a ragu, majd végül sajtot reszelünk rá. Mindezt addig ismételjük, míg el nem fogy a töltelék és a tésztalap. A felső tésztaréteget alaposan beterítjük a maradék besamellel, vajdarabkát teszünk rá, és megszórjuk bőven sajttal.

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40-45 percig sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

evanagyi
Valamit elrontottam, igy erthetetlen a mondatom. Javitok: Meg annyit szeretnek megjegyezni, hogy en nem tennek bele kechupot, hanem 1/2-1 liter 100%-os paradicsomlevet, vagy 1-2 hamozott paradicsomkonzervet adnek a hushoz. A kechup nem illik az autentikus izhez. Az eredeti rp. marhahusbol van.........
evanagyi
Nagyon jo a recept, gratulalok Gombcsi. Nehany dolgot hozzafuznek tapasztalatbol. Nagyon finom, ha a sajt nagyobbik reszet a besamellbe keverjuk, es a tetejere csak keves beamellt teszunk. Remek, hogy bosegesen adsz tejet a besamellhez, mert a nyers teszta felszivja a szaftot, es nekem elsore szaraz lett a lasagnem. Kesobb sokkal szaftosabbra hagytam, ugy lett tokeletes. Meg annyit szeretnek megjegyezni, hogy en nem tennek bele kechup-ot, hanem 1/2-1 liter 100%-os paradicsomleve ize. Az eredeti rp. marhahusbol van, de en ettem mar daralt pulykaval is, es szoktak vegetarianusosan zoldsegekkel is kesziteni. Nagyon finom etel.

Hasonló Receptek

Magazin