Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bodzás palacsinta fahéjas-vaníliás öntettel

Hozzávalók

  • 5-6 db bodzavirág
  • 4 db tojás
  • 3 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 2 tk cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek olaj
  • A vaníliás-fahéjas öntethez:
  • 2 dl tejszín
  • 4 dl tej
  • 2 ek vaníliás pudingpor
  • cukor (ízlés szerint)
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. A tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal, a tejjel és a szénsavas ásványvízzel. Hozzászitáljuk a lisztet, majd simára keverjük a tésztát. Végül hozzáadjuk a száráról lecsipkedett bodzavirágot, majd az olajat, és keverjük alaposan össze.
    2. Olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat (kicsit tovább kell sütni, mivel a virágtól vastagabb a tésztája).
    3. Az öntethez a pudingport összekeverjük az őrölt fahéjjal, majd egy kevés tejjel. A maradék tejet és a tejszíntösszekeverjük, ízlés szerint a cukorral, majd tegyük fel forrni. Amikor már majdnem felforrt, állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a pudingos keveréket, éslevesszük a tűzről, majd langyosra hűtjük.
    4. Tálaláskor a bodzás palacsintát a tányérrahelyezzük, majd rákanalazzuk a langyosra hűlt fahéjas-vaníliás öntetet, és úgy kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin