A puncsszelethez először a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és elfelezzük. Az egyik bucit tovább felezzük. Egy 22x34 cm-es tepsi hátoldalára szilikonos sütőpapírt teszünk, és az egyik kisebb tésztagolyót rányújtjuk, majd 190 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt világosra sütjük.
A másik lapot is kisütjük ugyanilyen módon. A kisült tésztákat a papírral együtt leemeljük és teljesen kihűtjük, mert különben összetörnek!
A megmaradt tésztát is kinyújtjuk, kisütjük. (Ennél nem baj, ha összetörik, mert úgyis törve kerül a töltelékbe.)
A vizet felforraljuk a cukorral, majd langyosra hűtjük, és a darabokra tört tésztára öntjük, majd hozzákeverjük a darált diót, a kakaóport és a rumaromát is.
Az első réteg tésztát megkenjük lekvárral, erre jön a töltelék, majd ismét lekvár, és ismét tészta. Egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át állni hagyjuk.
Másnap a tetején lévő tésztalapot felforrósított és átszűrt lekvárral lekenjük.
Egy fém tálban a tojásfehérjét a porcukorral és a szörppel elkezdjük felverni, majd vízgőz fölé tesszük. Hozzákeverjük a citromlevet, a puncsos pudingport és a vajat is. Addig keverjük géppel, amíg jól be nem sűrűsödik. A lekvárral megkent tészta tetejére csurgatjuk, de gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar megköt. Késsel ne kenjük, mert maszatos lesz!