Keress receptre vagy hozzávalóra

Barackzselés piskótatallérok

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 3 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 7,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál vaj
  • A zseléhez:
  • 30 dkg baracklekvár
  • 4 dkg méz
  • 2 ek vaníliás cukor
  • 2 db zselatinlap
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    1. A piskótához 2 ív sütőpapírra apróbb méretű köröket rajzolunk. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját összekeverjük a porcukor felével fehéredésig, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a megmaradt porcukorral.
    2. Összeforgatjuk a kétféle tojásmasszát, ha márványos, hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott vajat is. Habzsákból kis köröket nyomunk az előkészített papírokra, és 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
    3. A zseléhez felmelegítjük a lekvárt a mézzel és a vaníliás cukorral.
    4. A zselatint feloldjuk kevés meleg lekvárban, majd a többihez adjuk, és tovább forraljuk még 1 percig.
    5. A masszát 20 x 30 cm-es tepsibe tesszük, ha megdermedt, apró köröket szaggatunk belőle, amiket a piskótakorongok tetejére teszünk. Végül bevonjuk a forró vízgőz felett megolvasztott csokoládéval.
Ezek az apró kis csodák remek reggeli indítók. Akár az ünnepekre is elkészíthetjük őket!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin