Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaókrémes piskótatorta

90 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 púpozott ek cukor
  • 6 púpozott ek finomliszt
  • 0.3 citromból nyert citromhéj
  • A krémhez:
  • 4 púpozott ek finomliszt
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg vaj (vagy margarin)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • (Plusz+ díszités én kókuszreszeléket használtam)

Elkészítés

  1. *A sütőt előmelegítjük 170°C fokra.(én alsó-felső sütést használok) *A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. *Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a citromreszeléket. Végül laza mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet. *Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük.kb 30-40perc (aranybarna legyen a teteje,tűpróbát is alkalmazhatunk ha magas falú tortaformában sütjük)++(én nagy szögletes tepsiben sütöttem keresztben-hosszaban kettévágom és 4 lapom lesz vagy 3 nagyobb téglalapformám) *A krémhez a lisztet, a 2 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot csomómentesen elkeverjük a tejjel. Állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Ha kész, kihűtjük, közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.(kézi habverővel érdemes folyamatosan keverni/hamar leéghet ha nem figyelünk) *A vajat habosra keverjük a porcukorral. A kihűlt főtt krémet kanalanként hozzáadjuk a cukros vajhoz, és azzal is habosra keverjük. Legvégül keverjük bele a kakaóport. *A piskótát miután megsütöttük és 3-4 részre osztottuk tetszés szerint a krémmel megtöltjük úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Tetszőlegesen díszítjük(én kókuszreszeléket hasznàltam)és legalább 2-3órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megszilárduljon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss