*A sütőt előmelegítjük 170°C fokra.(én alsó-felső sütést használok)
*A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
*Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a citromreszeléket. Végül laza mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet.
*Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük.kb 30-40perc (aranybarna legyen a teteje,tűpróbát is alkalmazhatunk ha magas falú tortaformában sütjük)++(én nagy szögletes tepsiben sütöttem keresztben-hosszaban kettévágom és 4 lapom lesz vagy 3 nagyobb téglalapformám)
*A krémhez a lisztet, a 2 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot csomómentesen elkeverjük a tejjel. Állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Ha kész, kihűtjük, közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.(kézi habverővel érdemes folyamatosan keverni/hamar leéghet ha nem figyelünk)
*A vajat habosra keverjük a porcukorral.
A kihűlt főtt krémet kanalanként hozzáadjuk a cukros vajhoz, és azzal is habosra keverjük.
Legvégül keverjük bele a kakaóport.
*A piskótát miután megsütöttük és 3-4 részre osztottuk tetszés szerint a krémmel megtöltjük úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.
Tetszőlegesen díszítjük(én kókuszreszeléket hasznàltam)és legalább 2-3órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megszilárduljon.