Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Barackos-narancsos túrótorta

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 7 dkg cukor
  • 1 kávéskanál ánizsmag
  • 15 dkg margarin
  • pici só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1/4 sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg ricotta édes túró
  • 2 dl 20 %-os tejföl
  • 1 narancs reszelt héja + leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 13 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 kupak triple sec
  • 1,5 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 3 tojás
  • Valamint:
  • 5 evőkanál narancs- vagy baracklekvár
  • 1 doboz őszibarack befőtt
  • 2 marék apratott aszalt gyümölcs (mediterrán mix) vagy mazsola

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához valókat egy tálban jól összekeverem, majd egy kivajazott 26 cm-es tortaformába belenyomkodom, egy kis peremet is hagyva neki. 180 fokos sütőben elősütöm 20 percig.

    Ez idő alatt elkészítem a túrós tölteléket. Egy nagyobb tálba teszek minden hozzávalót: margarin, túró, tejföl, cukor, tojások, reszelékek, pudingpor, összekeverem, majd botmixerrel tökéletesen selymesre pépesítem.

    A sütőből kiveszem az elősütött tésztát, megkenem vastagon lekvárral, a barackok felét felszeletelve elosztom rajta, megszórom az aszalt gyümölcsökkel, erre ráöntöm a túrós masszát, a tetejét díszítem a maradék barackbefőtt szeleteivel, és ezt is megszórom szépen az aszalt gyümölcsökkel.

    Visszatolom a sütőbe, és 170 fokon még 1 órát sütöm. Csak kihűlés után szeletelhető.

Megjegyzés

Születésnapra készítettem, és szerettem volna, hogy szép is legyen, ne csak finom.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

HondaMano
Kedves CARtárs! :) Pár órával a sütés után tök jól megszilárdult, azonban mint említettem a tetejét kicsit odaégettem.. De köcce a tippet, legközelebb nem sütöm olyan erősen. :) Egyébként sikert aratott, mert elfogyot.. :D Szal olyan gáz nem lehetett...
ekesandi
Kedves HondaMano! Mivel most néztem, hogy nincs kisült torta fotó a képgalériában, így visszakerestem és elküldtem, gondolom nemsokára megjelenik. Nekem a torta születésnapra készült, megbízásból, így aztán igencsak kitettem magamért, hogy sikerüljön. A tölteléket minimum1 óráig kell sütni, különben folyós marad, illetve ha légkeveréssel sütötted, akkor a hőmérsékletet mindig vissza kell venni 15-20 C fokkal a megadottól így elkerülhető, hogy a teteje megpirult, de belül még nem sült meg. Ha a tortaforma nem 26 cm-es hanem annál kisebb, akkor még tovább kell sütni, mert a töltelék ekkor magasabb, több idő kell, hogy átsüljön. Remélem tudtam segíteni és legközelebb sikerrel jársz:))Én is Honda, bár nem mano:))
HondaMano
Köszönöm a receptet! Az én tapasztalatom a sütivel kapcsolatban: a tölteléket nem kell 1 óráig sütni (én légkeveréses sütőben sütöttem kb. 30-40 percet és a teteje kicsit túlpirult). Nem raktam bele ánizs magot, se alkeszt. Valamint a töltelék túl híg, folyós lett. Nehezen lehet tálalni, szeletelni, enni is inkább kanállal.. :) De ízre nagyon finom lett!

Hasonló Receptek

Magazin