Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bajor körözött (Obazda)

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg camembert
  • 1 db lila hagyma
  • 12,5 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • bors
  • édes-nemes pirospaprika
  • őrölt kömény
  • aprított petrezselyem

Elkészítés

    A camembert-t nagyobb kockákra vágjuk. A megtisztított hagyma felét vékonyan felkarikázzuk, a másik felét apróra kockázzuk. A vajas készítményt vagy a vajat kézi mixer habverőjével krémesre keverjük.

    A felkockázott hagymát és camembert-t összedolgozzuk a kikevert vajas készítménnyel vagy vajjal. Sóval, borssal, paprikával, köménnyel fűszerezzük, és adagonként tálkákba halmozzuk. A hűtőben pihentetjük kb. 1 órát, majd tálalás előtt a hagymakarikákkal, valamint petrezselyemlevelekkel díszítjük és megszórjuk paprikával. Bajor perec és hónapos retek illik hozzá.

    Érdekességekl a bajor uzsonnakrémről >>> 

    Perec-receptek >>>  

Megjegyzés

A camembert-ről távolítsuk el a kemény fehér „héjat”, mielőtt felkockázzuk.

Recept és fotó: Weihenstephan / Food & Foto, Hamburg / TrendXpress

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin