Elkészítés: A csirkemellet apró kockára vágom, befűszerezem, olajat öntök rá (annyit, amennyiben majd kisütöm), és 15-20 percig pácolom.
A jénait kibélelem a baconnel úgy, hogy minden oldalról annyi lógjon ki, amennyi visszahajtva majd a végén befedi. A sajtot összekeverem a felvert tojással.
Süthetjük is a húst! A felforrósított serpenyőbe öntjük, és megpirítjuk. Mikor majdnem kész, mézet csorgatunk rá, még 2 percet sütjük, attól szép piros lesz.
Kezdhetjük rétegezni: 1 sor hús, 1 sor tojásos sajt, ezt megismételjük, a tetejére hús kerüljön. Ráhajtjuk a bacont, előmelegitett sütőben sütjük kb. 1/2 órát, de látszik, ha megpirult.
Kihűtjük, kiborítjuk, és szeletelhetjük, mint a tortát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre