Babgulyás másképp

default user icon
7 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg friss sertéshús (lehet comb, lapocka)
  • 50 dkg füstölt hús (tetszés szerinti, lehet csontos is)
  • 30 dkg szárazbab
  • 1 nagy fej hagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • piros fűszerpaprika
  • 1-2 db hegyes erős zöldpaprika
  • 1 fehér édespaprika
  • 1 paradicsom
  • kevés ételízesítő
  • 1 tojás
  • 1-2 evőkanál liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A babot és a füstölt húst előző este külön vízbe beáztatjuk.
    Az olajon az apróra vágott hagymát és a friss édespaprikát megfonnyasztjuk, félrehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a piros fűszerpaprikát, borsot, ételízesítőt, feldarabolt paradicsomot, a kipréselt fokhagymát, kicsit felengedjük, egy kicsit újra főzzük (igazi jó pörköltalap lesz), és beletesszük az előző este megáztatott babot és a kockákra vágott füstölt húst. A sózással vigyázzunk, mert a füstölthús sós. Annyi vizet kell ráönteni, hogy ellepje. Félpuhára főzzük, ezután kerül bele a kockára vágott friss hús, tovább főzzük. Amikor kész, vízzel felengedjük, újra átfőzzük, hogy ne legyen túl sok leve.
    A tojásból és a lisztből kemény tésztát készítünk és elcsipkedjük, vagy aki ezt nem akarja, nokedli keménységű tésztát készítsen és ezt szaggassa bele.
    A hegyes erőspaprikát karikákra vágjuk és tálaláskor a gulyásra szórjuk.

Megjegyzés

Rendkívül laktató, igazi magyaros étel. Én néha sárgarépát és karalábét is szoktam bele tenni, karikára vágra, ezt akkor kell, amikor a hús már majdnem kész.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

kovács ildikó 5 évvel ezelőtt
Szerintem ez így nem jó ! Elkezdtem készíteni a leírtak alapján és annyi módosítással hogy a friss húst is a babbal tettem oda. A bab kb 50 perc alatt puhára főtt a hús pedig fővetlen maradt a füstölt illetve a friss is. Elég macerás volt szétszedni a babot a hústól, és visszatettem a húst főni. majd a végén összekavarom. Még folyamatban van a főzés majd írom az eredményt.
Ladányi Sándorné erika 6 évvel ezelőtt
Én csilis bab receptet keresek! Ha valaki tud valami jó receptet, szívesen kipróbálnám. Köszi.
Tóth Tamás 10 évvel ezelőtt
Én is hasonlóképpen készítem, de csak szabadtűzön. Előző nap előkészítem a pörköltet, a babot és csülköt áztatom. Végére csak sűrűje marad, hús, zöldség,bab,csipetke. A család és barátok szerint mennyei egytál étel.
annamaryy 10 évvel ezelőtt
én is igy csinálom,csak csontos hust nem rakok bele,répát pedig mindig
zentai andrea 10 évvel ezelőtt
Hasonló ahogy én készítem, de én teszek bele gulyáskrémet, köményt és majorannát. Ettől még finomabb lesz
JUHÁSZ IMRE 11 évvel ezelőtt
Nagyon finom én már megfőztem!!
Szilvia 12 évvel ezelőtt
Ez finom lehet!!!! Megcsinalom.

Hasonló Receptek

Magazin