Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszaltszilvás csirkemell csőben sütve

MME MME
1 2.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg csirkemell
  • 2 zacskó aszalt szilva /magozott/
  • 2 dl vörösbor /jobb minőségű száraz az igazi, de nyilván bármilyen jó, egyszer vermuttal helyettesítettem, azzal sem volt rossz/
  • 20 dkg bármilyen reszelni való sajt, akár füstölt is finom
  • A pácoláshoz:
  • kb. 4 dl tej
  • ízlés szerint néhány gerezd fokhagyma
  • A besamellhez:
  • vaj
  • liszt
  • 2-3 dl tejszín
  • szerecsendió
  • A tepsi kikenéséhez:
  • vaj

Elkészítés

Elkészítés: Kivajazott tepsibe vagy jénaiba szép sorban lerakjuk a sós-fokhagymás tejben pácolt csirkemelleket, beterítjük a vörösborban felfőzött aszalt szilvával /mikróban pár perc alatt is tökéletes lesz/ , leöntjük a besamellel /én ehhez hamis besamellt csinálok, kevés vajon világosbarnára pirítom a lisztet és felöntöm tejszínnel, sózom, egy pici szerecsendió bele, és hamar elzárom, hogy ne legyen túl sűrű/. Reszelt sajttal beborítjuk, alufólia alatt kb. 20 percig a sütőben sütjük, további 10 percig az alufóiát levéve rápirítjuk a sajtot. Mi fűszeres krumplival szeretjük a legjobban /meghámozott és feldarabolt krumplit kiolajozott tepsiben ízlés szerint fűszerezve - pl só, bors, olasz fűszerek + egy ici-pici chili - néha összerázva megsütjük, kívül megsül, de a belseje puha marad/, de krumplipürével vagy rizzsel is tálalható.

Megjegyzés

Nagyon jól kiegészíti egymást a fokhagymás íz a vörösboros aszaltszilvával... - MME

Ezek is érdekelhetnek