Elkészítés: A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Beletesszük a tojások sárgáját, kicsi cukrot vagy édesítőt és a tejfölt. Ha kell még liszt, akkor annyit teszünk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk, de ne ragadjon a kezünkhöz. Ezután az almát lereszeljük, beletehetünk diódarabokat, őrölt fahéjat, mazsolát és kevés cukorpótlót. Pár percig pároljuk.
A tésztát kinyújtjuk, tepsibe fektetjük, és elősütjük. Amikor már majdnem kész, rákenjük az almatölteléket, és sütjük még kb. 10 percig. Közben megfőzzük a fél liter tejben a vaníliás pudingot, teszünk bele cukrot vagy édesítőt. Amikor kész, a 2 tojás keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk. A megsült almás sütire kenjük a vaníliapudingot, és amikor kihűlt, kockákra vágjuk. Isteni finom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre