Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás sült metélt II.

MME MME
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és az olvasztott vajjal összekeverjük.

Közben az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük.

A tojássárgákat a cukorral vagy mézzel kikeverjük, a felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt, a fahéjat, a reszelt almát a levével, és összekeverjük.

A főtt tésztát összekeverjük az almás masszával, és vajjal kikent, kilisztezett kistepsibe simítjuk.

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, ezt összeforgatjuk a tejföllel és a tojássárgás cukorral, végül a tészta tetejére simítjuk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 percig sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek