Elkészítés: A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és az olvasztott vajjal összekeverjük.
Közben az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
A tojássárgákat a cukorral vagy mézzel kikeverjük, a felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt, a fahéjat, a reszelt almát a levével, és összekeverjük.
A főtt tésztát összekeverjük az almás masszával, és vajjal kikent, kilisztezett kistepsibe simítjuk.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, ezt összeforgatjuk a tejföllel és a tojássárgás cukorral, végül a tészta tetejére simítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre