Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás saláta

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg (új)burgonya
  • 4 alma
  • 10 dkg eidami sajt
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl húslé (kockából)
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • fél teáskanál cukor
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál morzsolt majoránna
  • 8 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál pirított hántolt napraforgómag

Elkészítés

    Előkészítés: A krumplit megmossuk, héjában puhára főzzük, lehűtjük és meghámozzuk. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és a húsát kockára vágjuk. Az eidami sajtot csíkokra vágjuk, az újhagymát pedig vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymapréssel átnyomjuk.
    Elkészítés: A burgonyát felszeleteljük, és megöntözzük a forró húslével. Az ecetet, a cukrot, a mustárt, a majoránnát jól összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük. Ezután belekeverjük az olajat, végül a fokhagymát is az öntethez adjuk. A krumplit az almával, az újhagymával és a sajttal összekeverjük. Az öntetet óvatosan hozzákeverjük. A salátát kis ideig állni hagyjuk, majd pirított napraforgóval díszítjük. Megszórhatjuk apróra vágott zsázsával is.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin