Keress receptre vagy hozzávalóra

Almás pite diósan

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 2-3 ek tejföl
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg savanykás alma
  • 15 dkg cukor
  • 1 db citrom leve
  • 1 marék mazsola
  • 1 tk fahéj
  • A szóráshoz és a kenéshez:
  • 10 dkg darált dió
  • 1 db tojás
  • porcukor

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva legalább 1 órát, de inkább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
    2. A megtisztított almát lereszeljük, összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával, és lassú tűzön addig pároljuk, amíg az alma elfőtte a levét. A kész tölteléket ezután lehűtjük.
    3. A tésztát megfelezzük, és gáztepsi méretűre nyújtjuk, majd az egyik lapot sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és megszórjuk a darált dióval. Rásimítjuk az almás tölteléket, majd befedjük a másik tésztalappal.
    4. A pite tetejét megszurkáljuk egy villával, megkenjük a felvert tojással, és 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva, szeletekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

A felső lapot úgy tudjuk a legegyszerűbben a kívánt méretre nyújtani, hogy a sütőpapírból kivágunk egy pontos tepsi méretet, és ehhez igazítjuk a nyújtott tészta nagyságát. Nyújtófára tekerve könnyen ráhelyezhetjük a felső lapot.

Bodnár Éva
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin