Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-kolbászos káposztatál

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg lángolt kolbász
  • 2 db alma
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • 2 húsleves kocka
  • 2 evőkanál liszt
  • csipetnyi köménymag
  • fűszerpaprika
  • zsír

Elkészítés

    Elkészítés: A zsíradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, rátesszük az összevagdalt savanyú káposztát.

    Egy kis vizet ráöntve néhány percig pároljuk. Ezután hozzáadunk annyi langyos vizet, hogy félig ellepje a káposztát, beletesszük a babérlevelet, a köménymagot, valamint 2 húsleveskockát, és fedő alatt párolni kezdjük.

    Közben a kolbász bőrét lehúzzuk, karikára vágjuk. Néhány darabot félreteszünk belőle. Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk.

    Ha a káposzta már félpuhára főtt, belekeverjük a kolbászt és az almát, és a teljes puhulásig csendesen főzzük.

    Végül a tejföl felét fél dl vízzel és a liszttel simára keverve ráöntjük a káposztára, kevergetve még 5 percig főzzük.

    Tálalás előtt a tetejére rakjuk a félretett
    kolbászkarikákat, és a megmaradt tejföllel meglocsoljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin