Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás karalábésaláta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes fej karalábé
  • 1 db alma
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1/4 citrom leve
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kiskanál cukor
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát megmossuk, felkarikázzuk. A karalábét megpucoljuk, felkockázzuk, az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk és szintén feldaraboljuk. Vegyítjük a hármat.

    Közben elkészítjük az öntetet: 2 evőkanál majonéz t összekeverünk 1 evőkanál tejföllel, ízesítjük csipet cukorral, citromlével és borssal, majd hozzáadjuk az alma-hagyma-karalábé keverékhez. Hűtőben akár 3 napig is eláll.

Megjegyzés

Eredetileg almás zellersaláta akart lenni, de valamiért zeller helyett karalábét vettem. Nem bántam meg, finom lett! Azoknak különösen ajánlom, akik a franciasalátába is tesznek almát.

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>>

mandulakonyha
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin