Az almát félbevágjuk, kimagozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
Egy tálba kevés vizet öntünk, belefacsarjunk citromot, összekeverjük és beletesszük az almaszeleteket. A tálat körülbelül 3 percre a mikróba tesszük, hogy az alma lágyuljon.
Kibontjuk a leveles tésztát, a nyújtódeszkát behintjük liszttel és kinyújtjuk a tésztát. A téglalapra nyújtott tésztát 6 egyenlő csíkra vágjuk.
Egy kis tálba tesszük a sárgabaracklekvárt és két evőkanál vizet, majd összekeverjük. Ezt is 1 percre a mikrohullámú sütőbe tesszük, hogy „tapadós” állagot kapjunk.
A tésztaszeleteket megkenjük a sárgabarackos zselével, és az almaszeleteket ráhelyezzük a tésztára úgy, hogy az félig takarja be. Ízlés szerint meghinthetjük fahéjjal. A tészta másik felét ezután visszahajtjuk az almaszeletekre, majd hosszában felgöngyöljük. Ezzel készen is van a rózsa forma. Ugyanezt ismételjük meg a maradék 5 szelettel.
A felgöngyölt desszerteket muffin tálcába helyezzük.
190 fokra melegített sütőbe helyezzük, majd 40-45 perc alatt készre sütjük. Utána 10-15 percig hagyjuk pihenni, végül megszórjuk porcukorral.