Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almapudingos rétes

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 kg alma
  • 2 csomag leveles vajas tészta
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • babapiskóta (vagy piskótalap)
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 15 dkg magozott meggy
  • 2-3 evőkanál zabkorpa

Elkészítés

    Elkészítés: Az almából kompótot főzünk, majd hozzáadjuk a citrom levét. Közepesen puhára főzzük, majd szűrőre téve lecsepegtetjük.

    Egy tapadásmentes lábasba átrakjuk, belekeverjük a pudingport, és folyamatos kevergetés közben összefőzzük. A végén ízesítjük a citrom reszelt héjával és az őrölt fahéjjal.

    A vajas tésztát kiterítjük, és hosszában levágunk belőle egy 10 cm-es csíkot, majd a piskótát szép sorban lerakjuk a csíkra. A zabkorpát összekeverjük a vaníliás cukorral, és megszórjuk vele a piskóta tetejét.

    Ezután az elkészített almás pudingot felpúpozzuk a piskóta tetejére. A kimagozott meggyet szép egyenletesen elosztva beledugdossuk az almás masszába, majd a megmaradt tésztát késsel rácsszerűen bevagdossuk, és ráborítjuk az almára.

    Egész tojással bekenjük, forró sütőbe téve pirosra sütjük. Ha valaki édesebben szereti, porcukorral lehet a tetejét gazdagítani. Igazán melegen finom, mert akkor még ropogós a tészta.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin