Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almafánk egyszerűen

default user icon
Almafánk egyszerűen

Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • 2, 5 bögre liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • olaj
  • porcukor
  • fahéj
  • lekvár

Elkészítés

    Az almákat meghámozzuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A levét kifacsarjuk.

    Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a kétféle cukrot és fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet.

    Összedolgozzuk és egy kanál segítségével vagy a kezünkkel a forró olajba szaggatjuk.

    A tészta ne legyen túl nagy, mert sütés közben tovább nő. Egyszerre csak keveset tegyünk az olajba.

    Pár perc alatt pirosra, ropogósra sütjük mindkét oldalát, majd papírtörlőre szedjük.

    Lekvárral és fahéjas porcukorral tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin