Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Alföldi gulyásleves apró csipetkével

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg marhalapocka
  • 5 dkg zeller
  • 15 dkg burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db paradicsom
  • 1 db kisebb t. v. paprika
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg sertés- vagy kacsazsír
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • 1/2 tk csípős cseresznyepaprika
  • 2 ek édes-nemes paprika
  • A csipetkéhez:
  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt

Elkészítés

    1. A megtisztított húst felszeljük 2 cm-es, a meghámozott zellert, burgonyát, sárga- és fehérrépát, valamint a megmosott paradicsom ot és paprikát pedig 1 cm-es kockákra.
    2. Üvegesre sütjük a megtisztított, durvára vágott vörös- és a felaprított fokhagymát a felforrósított zsíron. Hozzáadjuk a húst, meghintjük egy kevés sóval, valamint a köménnyel, és kevergetve pirítjuk néhány percig.
    3. Azután hozzá keverjük a paradicsom ot, a paprikát és ízlés szerint egy kevés cseresznyepaprikát. Felöntjük 1 dl vízzel, és lefedve, kis lángon pároljuk a húst 60 percig. Ha szükséges, 30 perc elteltével pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
    4. A burgonya kivételével beletesszük az előkészített zöldségeket, további 15 percig pároljuk, majd húzzuk le a tűzről, és pihentessük az ételt néhány percig. Meghintjük a pirospaprikával, és alaposan összekeverjük. Felöntjük 1,5 l vízzel, megsózzuk, és felforraljuk. Végül hozzáadjuk a krumplit, és közepes lángon főzzük további 5 percig. 

    GULYÁS, PÖRKÖLT, PAPRIKÁS >>> 

    A NAGYI GULYÁSLEVESE - EGÉSZSÉGESEBBEN >>> 

    15 MAGYAROS RECEPT, AMIT MINDANNYIAN SZERETÜNK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin