A világ legdrágább mézeskalácsházát készítette egy hatalmas és extrém kidolgozott tortáiról híres brit ételművész? Debbie Wigham. A spanyolországi Puerto Banusban található Dolce & Gabbana üzletet mintázó kreáció egy magánügyfél megredelésére készült, és az összeéréke nem kevesebb, mint a 3,1 millió fontot, vagyis 14 milliárd forint. Természetesen nem a cukor, a fűszerek, sőt, még az aranyporos ételfesék sem teszi ki ezt az irdatlan összeget: a legdrágább elem az a három, egyenként valamivel több, mint egymillió fontot érő, rózsaszín gyémánt, aminek tulajdonképpen az ajándékdobozául szolgál a süteményből készült ingatlanmakett.
A gyémántokkal megpakolt, elképesztő aprólékossággal kidolgozott ehető építmény 1 méter magas és 75 cm széles, a hópelyhek házi készítésű pillecukorból, az ehető részletek gyömbéreskeksz-tésztából, a díszítések porcukorból, csokoládéból és fondánból készültek. A sütés és összeállítás több mint két hétig tartott, 15 kiló liszt és több mint 17 kiló cukor felhasználásával.
Debbie Wigham korábban már megalkotta Kim Kardashian, és a divattervező ikon, Karl Lagerfeld életnagyságú süteményszobát is.