Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elkészült a világ legdrágább mézeskalácsháza - sosem találnád ki, mennyit ér!

default user icon
MME
Új szintre emelte a mézeskalácsházikó fogalmát az a brit tortatervező és süteményművész, aki egy kétszintes, tökéletesen berendezett épületet alkotott meg a fűszeres tésztából. Ám Debbie Wigham kreációja azonban nem csupán ezért különleges: a süteményház értéke 3,1 millió font. Hogy mi kerül ezen az ehető maketten 14 milliárd forintba? Az sem éppen hétköznapi!

A világ legdrágább mézeskalácsházát készítette egy hatalmas és extrém kidolgozott tortáiról híres brit ételművész? Debbie Wigham. A spanyolországi Puerto Banusban található Dolce & Gabbana üzletet mintázó kreáció egy magánügyfél megredelésére készült, és az összeéréke nem kevesebb, mint a 3,1 millió fontot, vagyis 14  milliárd forint. Természetesen nem a cukor, a fűszerek, sőt, még az aranyporos ételfesék sem teszi ki ezt az irdatlan összeget: a legdrágább elem az a három, egyenként valamivel több, mint egymillió fontot érő, rózsaszín gyémánt, aminek tulajdonképpen az ajándékdobozául szolgál a süteményből készült ingatlanmakett.


A gyémántokkal megpakolt, elképesztő aprólékossággal kidolgozott ehető építmény 1 méter magas és 75 cm széles, a hópelyhek házi készítésű pillecukorból, az ehető részletek gyömbéreskeksz-tésztából, a díszítések porcukorból, csokoládéból és fondánból készültek. A sütés és összeállítás több mint két hétig tartott, 15 kiló liszt és több mint 17 kiló cukor felhasználásával. 


Debbie Wigham korábban már megalkotta Kim Kardashian, és a divattervező ikon, Karl Lagerfeld életnagyságú süteményszobát is.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss