Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kétmillió forintba kerül a világ legdrágább fagyija: nem hiszed el, hogy milyen ízű

default user icon
MME
A felháborítóan drága ételek listáján mindenféle fogás szerepel: találhatunk rajta tejturmixot, hamburgert és még kávét is. A borsos árú fagyik és desszertek között már eddig is éles volt a verseny, azonban idén tavasszal új rekord született.

Nemcsak hatalmas összeget kell kifizetnünk azért, hogy megkóstolhassuk a világ jelenleg legdrágább fagylaltját, de egészen Japánig el kell utaznunk miatta. A luxusfagylaltokat készítő japán cég, a Cellato dobta ugyanis piacra a Guinness-rekordot felállító prémium fagyit, mely 880 ezer jenbe, átszámítva 2,2 millió forintba kerül – írja a Timeout.

A Byakuya nevet viselő fagylaltkülönlegesség 130 ml, és jellegzetes ízét az olasz, fehér szarvasgomba, a szaké seprő és a parmezán sajt adja. A díszítéshez ehető aranyforgácsot, reszelt parmezánt, illetve fehérszarvasgomba-olajat használnak. A Byakuyához jár egy speciális fémkanál is, melyet a Takeuchi, egy kiotói fémmegmunkáló cég készít kétféle mintával egy olyan egyedülálló technikával, amelyet a japán templomok és szentélyek díszítése során alkalmaznak.

A Cellato „használati utasítást" is mellékel a kétmillió forintos fagylalt mellé, és mint a honlapjukon írják, a tökéletes ízélmény érdekében fogyasztás előtt hagyjuk kissé megolvadni a fagyit. Akkor perfekt az állaga, ha a kanál könnyen belecsúszik.

Borítókép: Northfoto/JLPPA/Bestimage

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss