Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legkrémesebb tejberizs

default user icon

Hozzávalók

  • 1,5 dl tej
  • 1 dl  habtejszín
  • vanília
  • 1 csipet só
  • 4 db tojássárgája
  • 3 dkg kristálycukor
  • 1 ek. keményítő
  • 2 dkg vaj
  • 3,5 dl tej
  • 7 dkg rizs
  • 2 csipet só
  • 1 dkg kristálycukor
  • áfonya

Elkészítés

    1. A tejet és a tejszínt egy edényben összeöntjük. A vaníliát hosszában félbevágjuk, magját késsel kikaparjuk és a folyadékba tesszük a rúddal együtt és hozzáadunk egy csipet sót. Felforraljuk, közben gyakran kevergetjük.
    2. Amíg felforr a tej-tejszín keverék, a tojássárgájákat habosra keverjük a kristálycukor ral, és a keményítővel. Ha felforrt, óvatosan a habos tojáshoz csurgatjuk, közben folyamatosan keverjük habverővel. Az egész keveréket visszaöntjük az edénybe, és visszatesszük a tűzre. Lassan melegítjük, de éppen a forrás előtt, mikor már tűzforró és gőzölög, lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a vajat és pihentetjük.
    3. A tejet egy fazékba öntjük, beletesszük a rizst hozzáadunk egy csipet sót és kevergetve sűrűre főzzük, majd elkeverjük benne a cukrot.
    4. Ha felforrt, hozzáadjuk a rizst és folyamatosan kevergetve főzzük kb. 15 percig, míg besűrűsödik és a rizs megpuhul. Ha a rizs megpuhult tegyük félre pihenni picit. Végül a langyos tejberizst és az angolkrémet összeforgatjuk és áfonyával megspékeljük.

    Videó! Így készítheted el a krémes tejberizst! >>>

    SÜTI TITKOK ORSITÓL: ÍME A VILÁG LEGEGYSZERŰBB ÉS LEGFINOMABB CSOKIS KEKSZE! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin