Keress receptre vagy hozzávalóra

A legfinomabb házi képviselőfánk

Hozzávalók

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • A vaníliakrémhez
  • 7 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 8 dl tej
  • 3 csomag vaníliás cukor (vagy fél vaníliarúd)
  • 3 dl habtejszín

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
    2. A vizet, az étolajat, a sót, a vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre és addig keverjük, míg a tészta elválik az edény falától, végül folyamatos kevergetés mellett langyosra hűtjük. Ha kihűlt elektromos mixerrel egyenként belekeverjük a tojásokat. Addig keverjük, míg jó fényes lesz a tészta.
    3. Ezután habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire gömb alakokat nyomunk. A fánkot és a sütőpapírt is lespricceljük vízzel, majd a sütőt 205 fokra visszavéve készre sütjük. A sütő ajtaját 1/2 óráig nem nyithatjuk ki, mert különben összeesik a fánk.
    4. Ha megsültek a fánkok, a sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni. A kalapjukat levágjuk. A belsejében lévő hártyát kikaparjuk.
    5. Krémhez vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével. A lisztet kevés tejjel, tojássárgájával simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és a kikevert tojássárgás masszát bele csurgatjuk, sűrűre felfőzzük. Ezután apránként szép lazán hozzá keverjük a tojásfehérje habot. A tejszínt keményre verjük.
    6. Először a vaníliás krémmel töltjük meg a fánkokat, majd rá a tejszín és a fánk kalapja. Porcukorral enyhén meghintjük.

     HAGYOMÁNYOS KÉPVISELŐFÁNK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin