Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 zseniális konyhai eszköz, amivel sokkal egyszerűbb a főzés

default user icon
MME
Ahhoz, hogy a főzés gördülékenyen menjen és az eredmény tökéletes legyen, megfelelő konyhai felszerelésre van szükségünk. Összegyűjtöttünk néhány kiegészítőt, amivel garantált a siker.

Csodákra képes az aprító

A főzés legmacerásabb része a hozzávalók feldarabolása. A konyhai aprítóval azonban pillanatok alatt felapríthatjuk a zöldségeket és a gyümölcsöket, sőt, elkerülhetjük a konyhai baleseteket is. Néhány modellel akár kockákra, hasábokra, gerezdekre vághatunk, de akár keverhetünk szószokat vagy különböző töltelékeket is készíthetünk.

Fűszermalom - Nemcsak a konyha dísze

Ki ne szeretné a frissen őrölt fűszerek illatát? Össze sem lehet hasonlítani az előre ledarált és csomagolt változatokkal. Míg kézzel sokszor fárasztó felaprítani a fűszert, addig az elektromos fűszermalommal egyszerűbb a dolgunk. Könnyen beállíthatjuk a szemcseméretet, az átlátszó töltőedény alapján pedig ellenőrizhetjük a daráló telítettségét.

 

A mikrohullámú sokoldalúsága

Unalmas, hogy egyfolytában a tűzhely mellett kell ácsorogni, amíg elkészül a tészta? A mikrohullámú sütőbe helyezhető tésztafőző tállal gyors és egészséges vacsorát tudunk készíteni a családnak. Tegyük a tésztát az edénybe, öntsük fel enyhén sós, hideg vízzel és fedő nélkül melegítsük.

Így lesz pergős

Ha sosem sikerül megfelelően megfőzni a rizst, próbáljuk ki a rizsfőző labdát, amivel gyorsan elkészíthetjük a köretet anélkül, hogy leégne. Ehhez szitát sem kell használnunk, hiszen a főzés előtt a rizst közvetlenül az edényben leöblíthetjük.

 

Pároljunk és süssünk

Készítsünk el egyszerre tükörtojást és sült kolbászt, pároljuk meg hozzá a zöldségeket mindössze egy, többrekeszes serpenyőben, felhalmozódott mosatlanok nélkül. Az elkülönített részeinek köszönhetően attól sem kell félnünk, hogy az ízek összekeverednek.

Bűntudat nélkül

Ki ne szeretné a friss, ropogós sült krumplit? Jó hír, hogy ha forró levegős fritőzben készítjük, többé már nem kell bő olajban sütnünk. Ezentúl egészségesen fogyaszthatjuk a ropogós rántott húst, sült húsokat, zöldségféléket is, ráadásul a lakásból is száműzhetjük az állandó olajszagot.

MÉG TÖBB ÉLETMÓDTANÁCSOT ÉS DIÉTATIPPET TALÁLSZ A FANNY MAGAZIN EHETI SZÁMÁBAN - KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL, VAGY RENDELD MEG ONLINE! >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss